26 Temmuz 2013 Cuma

"Edebiyat Aşktır "

Ne zamandır okuyup etkisinden çıkamadığım kitapları sizinle paylaşmak istiyordum fakat hiç fırsat bulamadım.
Demin benim sevdicek dedi ki canım pasta istiyor.Oruç bir de kıyamadım harıl harıl yapmaya başladım.Yalnız küçüçükçükkk bir ayrıntı var en beceriksiz insanım yani saat 20.00dan beri uğraşıyorum anca yeni bitti.Ve aldığım cevap:
' Aşkımmm ya çok yorgunum yarın alsam olur mu,bitirmesin ama sizinkiler'
HÖNKK! Canım sevgilim o popişini kaldır ve kafanı klozete sok sifonu çek !
odundan bozma öküzden yontmalı ya seni,seni düşünen bende kabahat neyse hepsini de ben yeyip 4 kilo alma hedefindeyim :)
Hemen başlıyorum kitaplara :)
Ece Temelkuran-Düğümlere Üfleyen Kadınlar
Daha önce yazılarını pek çok takip ettiğim bir yazar.Ama ilk kez bir romanıyla tanıştım ve vuruldum.Bir kere kurgusu çok iyi yani sizi sıkmıyor.Evet bir kaç bölüm vardı sıkıcı olan ama kadar kusur kadı kızında da olur:p Merakla çeviriyosunuz sayfaları ve sonunu delicesine merak ediyorsunuz.Ve kitapta beni asıl vuran ise gene yazarın o cımbızla çekip alınacak cümleleri.Zaten kitap kadınlar üzerine olunca cümlerler de bizi anlatıyordu yani çok etkiledi beni.Fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ben tadına siz varın diye:) Ama o seçtiğim cümleleri paylaşmak istiyorum.
-Hayatın tek bir şartı var;Kaderini ,gönlünü ferah tutarak seveceksin
-Ancak sahiplenilmiş hayatlar kısadır.Yaşamayı istediğin bir ömürde hep yeterince vakit vardır.
-Yanlış hikaye yoktur.Siz kaderiniz ne zahmetli olursa olsun hariçte kalmamaya bakın.
-İnsanların yaralarını görmezden gelirseniz,hikayesini önemsemediğinizi sanırlar.
Murathan Mungan-Aşkın Cep Defteri
Murathan Mungan'ı fazla severim ben.Yazılarında,şiirlerinde hep kendimden parçalar bulurdum.İlk "Yüksek Topuklar"kitabıyla tadına vardım romanşarının.O kitap özeldir.Taa sahafçıdan geldi çok eski baskı, bilmem kaçıncı el değişimi içinde bambaşka insanların tuttuğu notlar vardı bayılmıştım !Mis!
Tabi bilenler bilir bu adam Gey (doğrusu böyleymiş gay yanlışmış yeni öğrendim:))evet evet gey ! yani o şiirleri yazıları hep bir erkeğe yazmış tabi okurken bu kısmı unutmaya çalışıyprum ne kadar başarılı olursam tabi aklıma bir dolu iki erkeğin sevişme sahnesi geliyor:D Neyse kitapta denemeleri var ve yarısından itibaren bir dolu sözz tabi hepsini yazamıyorum bir kaç örnek:
-Sonra anladım:Bir aşk Birçok aşktan yapılıyor ve ayrılınmıyor hiçbir seferinde **(Bu sözün sizde uyandırdıklarını cidden merak ediyorum yazın plss:))
-Bir akşam üstü yanımızda kimsecikler olmaz.Yada olanlar,olması gerekenler değildir.
-Aşk ,büyümeyi bilmiş insanların çocukluğudur belkide...
-Bir sızıya,bir acıya varana kadar kendi derinliğimizin üstünden kayarcasına yaşar gideriz.Acı durdurur bizi,bizi kendimize indirir..
-Aşık olmak başka bir şey,eş olmak başka..İlişki dediğinde eşle yaşanıyor..
Zülfü Livaneli-Kardeşimin Hikayesi
Sabah başladım akşam bitti ! Yani bırakamıyorsunuz elinizden.Livaneliyi severim.."Serenad"Tanrım okumadıysanız koşun okuyun bir an önceeee:)
Kitabın kurgusu harika! hele sonu .Oha etkisinden hala kurtulamadım.Nolur okuyun yeaaa hadi yeaaa:D Çok ayrıntıya inmek istemiyorum siz varın tadına diye ama işte seçtiklerim:
-Aşk denilen şey bazen yürür,bazen uçar;bazen koşar biriyle birlikte;bir başkasıyla ölümcül yürüyüşe çıkar;üçüncüyü buzdan heykele çevirir;dördüncüyü atar alevler içine.Birini yaralar;öldürür ötekini.Aynı anda çakıp sönen şimşeğe benzer.
-İnsan duygularının en tehlikelisi aşktır.Hiç bir şeyle kıyaslanamaz.
-Bu aşka ilahi diyemem korkarım.İnsanı diyemem utanırım.
-Denizler ötesine giden kişi yalnızca iklimi değiştirmiş olur,aklını değil.

Evet gençler bu kadar.Çok yazdım çok konuştum umarım sıkılmadan sonuna kadar okumuşsunuzdur.Yeaa ben biliyorum okursunuz siz sonuçta Edebiyat Aşktır.

13 yorum:

  1. Livaneli'nin kitabını bir arkadaşım da ayynı senin cümlelerle ifade etmişti. Listemde mevcut, çok yakında okuyaceyim :))

    Murathan Mungan'ın "gey" olduğunu bilmiyordum! Oha resmen aşık oldum adama şu an :D cinsel tercihi farklı insanlara karşı aşırı bir sempatim var da :) Topuklu ayakkabıları çok merak ediyorum ve onu da okuyaceyim :)

    "Sonra anladım:Bir aşk Birçok aşktan yapılıyor ve ayrılınmıyor hiçbir seferinde" Bana çağrıştırdığı sana saçma gelebilir belki ama sanki şey gibi; her aşk kendinden önceki aşktan izler taşımakla birlikte bu izleri bir sonraki aşkta yaşatma eğilimindedir gibi... Deneyimlerimden dolayı sanırım, bende uyandırdığı duygu bu :)

    YanıtlaSil
  2. Harikasın sen :)
    Adamın gey olduğunu öğrendiğimde oha! dedim resmen hayallerim yıkıldı ( tam ters işlev oldu ):D bu arada kitap yüksek topuklular diye bulunuyor sanırım artık :)
    Ve çok doğru çağrıştırmış bence bendede benzeri çagrıştırdı terk fark."Temelde bir aşk barındırıyor yani bir öncekiyle değilde hep ilkin deneyimi falan fistan ayy :)
    Livaneliyi hemen oku derim:)

    YanıtlaSil
  3. Ahah çok tatlısın sen ya! Hemen düşünüp de yapmış pastayı kıyamam! Bu erkeklerin hepsi odun bence, odun tembeller nolcak :(
    "-İnsanların yaralarını görmezden gelirseniz,hikayesini önemsemediğinizi sanırlar." şu çok hoşmuş ve gerçekten de doğru.
    Aynen ben de "kuşyuvam" gibi farklı cinsel tercihi olanları asıl olarak openly-gay olanları (gay olduğunu ifade etmiş, açıklamış, herkes tarafından bilinen) daha bi cesur bulurum ve çok tatlıdır onlar, sevelim onları :D (adam lambert <3)
    Bu kitaplardan hiçbirini okumadım ya ben, eksik hissettim. Şu aralar Beyruz sayesinde Hush Hush serisine sardırdım, vampir felan takılıyorum :D

    YanıtlaSil
  4. sen en fazla tatlısın :) Anam bunlar bide dengesiz oluyorlar bazen odun bazen düşünceli..
    okumalısın tatlım hemen ama bilirim o serileri tanrım bırakılmaz bağımlılık gibi:D

    YanıtlaSil
  5. Biri pasta yapacak ve ben =( neyse kitaplar güzel gibi benimde elim kalabalık şuan

    YanıtlaSil
  6. sen iste sana da yaparım sonsuz :( fırsat bulunca oku derim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bunu demen bile fazlasıyla yetti =)

      Sil
  7. Ece Temelkuran-Düğümlere Üfleyen Kadınlar kitabını merak ettim.

    YanıtlaSil
  8. hemencecik oku anarşiii:)çok seveceksin eminim:)

    YanıtlaSil
  9. Kitap eskiden çok okurdum, şimdi ise yerlerde sürünüyor o hissim. En son yüzüklerin efendisinde kaldım. Bakalım bu kitap postundan sonra başlayabilecek miyim :)

    Bana da beklerim;
    http://http://pazarsevisgenikusagi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. umarım işe yararda okursun inan çok güzeller :D takipteyim blogunu canım:)

    YanıtlaSil
  11. Düğümlere üfleyen kadınlar'ı merak ediyordum şimdi daha da çok merak ettim hemen okumalıyım:)

    YanıtlaSil